Ser Baldauf Polne Kwiaty
Ser Baldauf Wildblumenkäse wytwarzany jest z alpejskiego mleka siennego z rejonu Allgäu w Bawarii. Ser ten po ok. 6-tygodniowym dojrzewaniu jest obtaczany w mieszance starannie dobranych ziół i kwiatów, która przywiera do jego naturalnej skórki. Podczas dalszego dojrzewania sery nabierają kwiatowego aromatu. Kwiatowa skórka sprawia, że doznania smakowe są jeszcze intensywniejsze. Złoty medal Niemieckiego Towarzystwa Rolniczego DLG w 2015 r.
Skład: mleko, sól, kultury bakterii, podpuszczka zwierzęca, naturalna skórka z kwiatami malwy, bławatka, nagietka, kwiatami krokoszu, liści poziomki, liści róży, kozieradki błękitnej.
- Zaw. tł. w s.m.: co najmniej 50%
- Ser półtwardy produkowany z mleka siennego
- Czas dojrzewania: 6–8 tygodni
Brak opinii